NL | FR

Wandelen, fiesten, Vespa,...

Herberg de Horne is geografisch perfect gesitueerd om dit Zuid-Limburgs stukje van het zogenaamd “Droog Haspengouw” al wandelend of met de fiets te ontdekken. Via het internet worden tegenwoordig ook tal van voertuigen te huur aangeboden om hier op verkenning te gaan. Vespa’s, Twizzy’s, 2 pk-tjes, Calessino’s of een elektrische step. Voor ieder wat wils !

Vlak naast Tongeren, Borgloon, Wouteringen (Otrange),Oerle (Oreye) en Crisnée is de herberg uitstekend gelegen voor wandelaars en fietsers die op zoek zijn naar verpozing na een mooie wandeling of fietstocht.

Wandelroutes in Heurne - Vechmaal
Tussen erfgoed en natuur

Wandelen in Hartelijk Haspengouw

Zo rijkelijk als de ondergrond en de landschappen, zo joviaal is de Haspengouwer. Geniet van deze streek van levensgenieters en ontdek de mooiste plekjes. Struin door de beemden en ruigten van weelderige beekvalleien, tuur eindeloos uit over vergezichten, geniet van de aanblik van de bloesems of het rijpe fruit dat als snoep aan de takken van fruitbomen bengelt of bewonder de vele kastelen en vierkantshoeven die deze landschappen domineren. Onze landschapswandelingen vormen het perfecte startpunt om de streek te ontdekken.

De drie luswandelingen met vertrek- en aankomst aan Herberg de Horne zijn makkelijke wandelingen van resp. 5.7km; oranje, 8.8km; rood en 11.9km; geel. Zij zijn beter bekend onder de benaming “Greenspot Heks, Langs Boerenerven”. Ze kwamen tot stand dankzij Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren en u kan de plannetjes ook online bestellen op hun website. Deze greenspot is een schitterende afspiegeling van “Droog Haspengouw”. Een buitengewoon boerenland met uitgestrekte akkers en spaarzame bosjes die als koepels boven de horizon uitsteken.