NL | FR

Herberg de Horne

Gelegen aan de rand van het gehucht Heurne Sint Pieter, zal Herberg De Horne u bekoren met  haar goed  bewaarde authentieke charme. U wordt onmiddellijk ondergedompeld in de typische landelijke en gezellige sfeer van weleer. Hier ademt men nog op het ritme van de seizoenen. U proeft iets van de sfeer aan het begin van de vorige eeuw in het Zuid-Limburgse Haspengouw.

Traditionele gastronomische keuken

Liefhebbers van traditionele keuken zullen onze eenvoudige kaart op prijs stellen. Als echte natuurliefhebber blijft de chef regionale gerechten met biologische, lokale en seizoensgebonden producten heruitvinden. Herberg De Horne staat voor regionale en landelijke klassiekers met de eigen toets en nu en dan een mediterraan knipoogje. Simpel en royaal.

Wandelaars, fietsers, lokale bewoners en toeristen komen naar Herberg De Horne om zich even te ontspannen in een rustieke maar chique gezellige sfeer. Op de beperkte kaart vindt u naast hartige ook zoete specialiteiten. In het weekend kan u er in de namiddag dus gewoon terecht voor een ijsje of een pannenkoek.

Gedurende de week is het enkel ’s avonds geopend en dus meer restaurant.

Uniek kader

Herberg de Horne is zeer rustig gelegen op het Limburgse platteland en toch op een boogscheut van Borgloon, Heers en Tongeren. Laat u verleiden door deze in 1989 gerenoveerde herberg met gezellige open haard en tuinterras. De kleine hegjes, het gazonnetje en boerentuintje doen heel gezellig en huiselijk aan.

Previous slide
Next slide

Authentiek een landelijke

19e eeuwse herberg

Het gebouw van Herberg De Horne bestaat sinds 1864. Reeds in het midden van de vorige eeuw werd het uitgebaat als afspanning en café, namelijk op de route Luik – Oreye – Hasselt. Vroeger noemde men de herberg “au passage du Jourdain” omdat er een, helaas dichtgemaakt, beekje voor het huisje kabbelde. Men moest over een brugje om aan de herberg te raken. De franstalige gasten waanden zich hierdoor, waarschijnlijk na een behoorlijke dosis alcohol, aan de oevers van de bijbelse Jordaan.

Sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog raakte de afspanning in verval en verkrotte langzaam tot de ouders van Stijn Vanormelingen, de huidige uitbater begonnen aan de eerste restauratiefase. Deze liep over verschillende jaren en Herberg de Horne opende, in zijn huidige vorm, de deuren in maart 1989.

Het café werd op verzoek van de klanten al snel omgevormd tot een bistro. De naam “Herberg De Horne” werd er aan gegeven als verwijzing naar Horne, de naam van het dorp waarin het zich bevindt. Horne is een gehucht van Vechmaal en de voormalige heerlijkheid.